Uniek natuurkamperen

Op zoek naar een unieke locatie voor natuurkamperen? Ken je Buytenplaets al? De twee campings zijn beide uitstekend om heerlijk te kamperen in het prachtige Flevoland. Deze provincie heeft oneindig veel te bieden, dus geniet van een heerlijke vakantie!

Buytenplaets Abelen    Buytenplaets Suydersee

Wat is Natuurkamperen?

Natuurkamperen is een vorm van kamperen die bezoekers de mogelijkheid biedt om de natuur in haar puurste vorm te ervaren. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier van kamperen, gericht op het behoud van natuurlijke gebieden. Natuurkamperen is niet alleen een manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad, maar ook een manier om opnieuw verbinding te maken met de natuur.

Bij natuurkamperen kampeer je op aangewezen plekken in natuurgebieden, bossen en andere beschermde gebieden. Deze gebieden worden zorgvuldig geselecteerd om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. De faciliteiten op deze campings zijn basic, zonder elektriciteit, stromend water of douches. Bezoekers worden geacht hun eigen kampeerspullen, eten en drinken mee te brengen.

natuurkamperen

"Super verrassende plek; met creatieve zorgvuldigheid is dit kleinschalige kampeerterrein aangelegd. Het vuurtje brandt en een verrassingspakket lag klaar! Erg sympathieke beheerder! Zwembad vlak bij!"

  • Ave (5 sterren, Google review)

"Geweldig plek. Vogels, een genot! Eenvoudig maar met ruimte, en zeer origineel. Super aardige beheerder. Echt een aanrader!"

- Hetty (5 sterren, Google review)

Wat kun je verwachten van Natuurkamperen?

Natuurkamperen biedt een unieke ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar een echte verbinding met de natuur. Hier zijn enkele dingen die je kunt verwachten van een natuurkampeertrip:

  • Basisfaciliteiten: Onze natuurkampeerterreinen hebben elektriciteit, stromend water en douches. Bezoekers worden geacht hun eigen kampeerspullen, eten en drinken mee te brengen. Je kunt genieten van een heerlijk vuur bij de vuurplaats en je ervaart de rust van het natuurkampeerterrein.
  • Rust en stilte: Weg van de drukte van de stad biedt natuurkamperen een oase van rust en stilte. Het is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en jezelf onder te dompelen in de natuur. Bij Buytenplaets Suydersee zit je wel vlakbij de stad, dus je kunt altijd even de fiets pakken! Buytenplaets Abelen ligt echt midden in de natuur.
  • Natuurlijke omgeving: De kampeerterreinen zijn zorgvuldig geselecteerd om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit betekent dat bezoekers de kans krijgen om de natuur in haar puurste vorm te ervaren.
  • Mogelijkheid om te wandelen en te fietsen: Natuurkampeerterreinen bevinden zich vaak in of nabij natuurgebieden, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om te wandelen en te fietsen in de prachtige omgeving. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Oostvaardersplassen of bezoek de vele bollenvelden tijdens een fietstocht.

Boeken

Moet ik een vergunning aanvragen om te natuurkamperen?

Nee, bij ons heb je geen vergunning nodig om te kamperen, wel is het van belang dat je op het campingterrein kampeert.

Kan ik een kampvuur maken op een natuurkampeerterrein?

Ja, dat mag op ons natuurkampeerterrein, mits dit gebeurt in de daarvoor bestemde vuurschalen. Je kunt zelfs meedoen aan een workshop vuur maken, dat is toch leuk!

Natuurkamperen biedt de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en jezelf onder te dompelen in de natuur. Met de basisfaciliteiten en de natuurlijke omgeving, biedt natuurkamperen de ultieme ervaring voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en stilte.

Ik wil natuurkamperen